Lekdetectie


LEKDETECTIE IN AMSTERDAM EN OMSTREKEN

 

Wat is lekdetectie

Lekdetectie is een methode waarbij met behulp van moderne infrarood apparatuur de oorzaak van de lekkage precies kan worden opgespoord. Er wordt bepaald waar zich het meeste water bevindt en waar dit vandaan komt. Doordat u precies op de hoogte bent van plaats waar de lekkage zich bevind voorkomt u dat er onnodig hak- en breekwerk moet worden verricht om de oorzaak van de lekkage op te sporen zoals zonder lekdetectie vaak het geval is.

Infrarood lekdetectie Amsterdam

 

Voordelen van lekdetectie

– U voorkomt onnodig hak- en breekwerk waardoor de nodige kosten voor dit hakken en breken en het latere herstel worden voorkomen.

– U heeft een stuk minder troep, lawaai en stress tijdens het herstel van de lekkage

– Indien blijkt dat de plaats van de lekkage moeilijk bereikbaar is kan er direct worden gekozen voor een omleiding van de lekkende leiding

– Lekdetectie kan ook gebruikt worden voor het opsporen van complexe lekkage of als de lekkage niet eenvoudig te  traceren is omdat er al een grote waterschade is ontstaan.

– Vele lekdetectie bedrijven hebben ook mogelijkheden om tegels heel uit een wand te halen waardoor deze na herstel van de leiding kunnen worden terug geplaatst.
U voorkomt zo dat u een gehele ruimte of delen daarvan opnieuw moet betegelen.


Lekdetectie en uw verzekeraar

Indien u of u Vve beschikt over een opstalverzekering welke waterschade en hak- en breekwerk dekt zal uw verzekeraar een voorstander zijn van het gebruik van lekdetectie.
Wij kunnen in zo’n geval het contact met uw verzekering regelen. In dit geval wordt ook meestal geregeld dat de gevolgschade van de lekkage zal worden hersteld zodat u zelf geen nota’s hoeft voor te schieten of op zoek moet naar een vakman welke de schade kan herstellen. In dat geval heeft u er geen omkijken meer naar.

Ook indien uw verzekeraar herstel in natura niet aanbiedt zullen de kosten van een lekdetectie doorgaans worden vergoed indien er sprake is van een gedekt voorval op uw verzekering.

 

Prijzen
Prijzen zijn gebaseerd op maximaal 3 arbeidsuren:

Leiding technische lekdetectie……………………….€ 586,85 incl. btw € 485,- excl. 21 % btw
Bouwkundig onderzoek…………………………………€ 623,15 incl. btw € 515,- excl. 21 % btw

 

Back to Top